Music Player: Off
8°C

Novosti

PRAVILNIK TURISTIČKE PRISTOJBE

OBAVIJEST O ODGODI PLAĆANJA PAUŠALNOG POREZA ZA SMJEŠTAJ
PRAVILNIK O ODGODI ILI OSLOBOĐENJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE ZA OSOBE KOJE PRUŽAJU 
UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU ILI NA OPG-U.

Ministarstvo turizma u Narodnim novinama objavilo je Pravilnik o odgodi ili oslobođenju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na OPG-u.

Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14.a Zakona o turističkoj pristojbi.

Novi pravilnik je stupio na snagu te propisuje za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na OPG-u oslobođenje u 2020. godini plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu. Također, za cijelu 2020. godinu te se osobe oslobađaju plaćanja turističke pristojbe za pomoćne krevete u cijelosti.

Pravilnik možete pročitati u prilogu:
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_03_36_764.html?fbclid=IwAR0uHIHrsp7cC0T6q9iI39ZRR52YxEuCnI1-bEe1oDSqmYC0OqNRLAOFyiU



OBAVIJEST O ODGODI PLAĆANJA PAUŠALNOG POREZA ZA SMJEŠTAJ

Na stranicama Porezne uprave iznajmljivači mogu preuzeti obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji.

Skrećemo pozornost da 31.03. istječe rok za uplatu paušalnog poreza za smještaj, stoga ispunite zahtjev za odgodom posebice zbog navoda da će se odgoda uvažiti samo onima koji podnesu zahtjev, neovisno o tome kakve će se naknadno odluke donositi.

Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave:

https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx
https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/NPP_COVID_mjere.aspx#covid11

Zahtjev za odgodu plaćanja možete preuzeti u prilogu te isti dostaviti Poreznoj upravi.  Kontakt porezne uprave Biograd na Moru: biograd_pis@porezna-uprava.hr 

Zahtjev za odgodu plaćanja

Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja vezano uz gospodarske mjere

Arhiva

Say yes