Music Player: Off
16°C

Novosti

20. ožujak

Domaćini obiteljskog smještaja općine Sv. Filip i Jakov posjetili Pelješac, Dubrovnik i Konavle

Studijsko putovanje za domaćine obiteljskog smještaja organizirala je četvrtu godinu za redom Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov.

  Nakon Slovenije, Istre i otoka Krka, TZ Sv. Filip i Jakov nastavila je sa edukacijom iznajmljivača privatnog smještaja na primjeru dobre prakse.

Osim malostonskih kamenica, vrhunskih peljeških vina i stonskih zidina domaćini su posjetili najstariju europsku solanu Ston koja i danas prakticira tradicionalan način berbe soli.

Domaćini su potom obišli jadranski biser smješten u podnožju Srđa, grad Dubrovnik. Dubrovnik je grad koji privlači brojne goste zahvaljujući, između ostalog, svojoj bogatoj povijesnoj baštini na čelu sa impozantnim Dubrovačkim zidinama.

Putovanje smo potom nastavili u Konavle. U gradu Cavtatu, poznatom po svojoj drevnoj povijesti posjetili smo muzej i rodnu kuća Vlaha Bukovca. U blizini mjesta Komaji, dočekali su nas domaćini adventure parka Cadmos Village sa ponudom prve kućice na stablu u Hrvatskoj kao smještajnog objekta. Park u svojoj ponudi nudi i zip-line, streljaštv, paintball, biciklističke programe, obiteljski restoran...

U Ćilipima je obitelj Novaković ugostila domaćine u svojoj seoskoj kući. Domaćinstvo prezentira život na selu, kako u prošlosti tako i danas. Razgledali smo vrt sa dijelom poljoprivrednih dobara, mali etno muzej koji predstavlja dobar dio povijesti konavovskog kraja te konobu sa vinskim podrumom, konobom i izložbeno prodajnim prostorom. Gastronomija se naslanja na tradiciju Konavala gdje Novakovići svježe namirnice iz vlastitog uzgoja spremaju po obiteljskoj recepturi.

U mjestu Gruda, domaćini su obišli izletište Mlin koje se nalazi u Konavoskim dvorima uz rijeku Ljutu. Uz prezentaciju i degustaciju, izletište nudi razgled danas jedinog mlina u funkciji, obnovljenog u izvornom obliku.

Sa ciljem stjecanja novih iskustva, kontakta i prijateljstva domaćini obiteljskog smješta općine Sv. Filip i Jakov vratili su se zadovoljni i pozitivnih dojmova.

Arhiva

Say yes