Music Player: Off
16°C

Novosti

15. svibanj

11. LIKOVNA KOLONIJA MAJ 2018 TURANJ

OBALE.. LJUDI..MORE 11.Likovna kolonija Maj 2018 Turanj završava u petak, 18. svibnja 2018. u 18.30 sati otvorenjem izložbe u auli hotela Alba Apartmanskog naselja Croatia u Sv. Filip i Jakovu
 U Svetom Filipu i Jakovu, u utorak, 15. svibnja 2018. u 11.00 sati u Hotelu Alba Apartmanskog naselja Croatia, započinje s radom 11. likovna kolonija Maj 2018 Turanj , koja okuplja umjetnike iz društava Slovenaca „Triglav“ iz Splita, „Istra“ iz Pule, Slovenski dom iz Karlovca, Slovenski dom iz Zagreba , „Bazovica“ iz Rijeke, i „Lipa“ iz Zadra, a pridružuju im se i likovni umjetnici iz Zadra i Sv. Filip i Jakova, Turnja i Zagreba.
Svoje sudjelovanje na likovnoj koloniji potvrdili su i slikari umjetnici iz Sežane, Novega mesta i Dolenjskih toplic člani Likovnog društva Mavrica iz Slovenije.

Domaćini umjetnicima su Jože Arzenšek i prof. Marija Ivoš, voditelji likovne sekcije „Lipa“ Zadar.
Likovna kolonija održava se u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Lipa“ Zadar, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u okviru Međunarodnog dana kulturne raznolikosti čiji pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija, uz potporu Urada za Slovence u zamejstvu i po svijetu , Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i općine Sv. Filip i Jakov.

U prigodnom programu nastupit će  KUD „Trio Vetrnica“ ljudski godci iz Gorišnice pokraj Ormoža, Slovenija, voditelj Konrad Kostanjšek i Adica Dobrić, koja izvodi autentične slovenske narodne pjesmi.  U projektu međunacionalne suradnje nastupit će Folklorna skupina KUU Maslina iz Turnja. 

Recitalom svojih pjesmi izvode Andreja Malta i Marija Ivoš, članice Lipe Zadar.

Svoj dolazak na otvorenje izložbe najavio je gospodin Gorazd Žmavc, ministar Vlade Republike Slovenije za Slovence u zamejstvu i po svijetu i gospodin Rudi Merljak, državni tajnik u ministarstvu  Vlade Republike Slovenije za Slovence u zamejstvu i po svijetu iz Ljubljane.

11.Likovna kolonija Maj 2018 Turanj  s naslovom Obale ..ljudi ...more i izložba slika sudionika održava se u organizaciji Slovenskog kulturnog društva  „Lipa“ Zadar, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u okviru Međunarodnog dana kulturne raznolikosti čiji pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija uz potporu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence po svijetu, Savjeta za Nacionalne manjine Republike Hrvatske i Općine Sv. Filip i Jakov.


NewsletterPrijava gostiju

Partneri

© 2014-2021 TZ Sv. Filip i Jakov
Izrada web stranica Fer Projekt