Music Player: Off
15°C

Novosti

27. veljača

Domaćini obiteljskog smještaja općine Sv. Filip i Jakov posjetili Istru

U organizaciji TZ Sv. Filip i Jakov, domaćini obiteljskog smještaja općine Sv.Filip i Jakov te predstavnici agencija sudjelovali su na edukativnom putovanju u Istru.
 U petak, 24. veljače sudjelovali su na 4. regionalnom forumu obiteljskom smještaja Istarske županije, koji je održan u sklopu 32. Međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam.
 Subota, 25 veljače je bila rezervirana za primjere dobre prakse u sklopu kojih se posjetilo:
Park Histria Aromatica svojom ponudom i pozicijom jedinstven je u cijeloj regiji, kao i inozemstvu. Misao vodilja i glavni cilj je upoznati posjetitelje sa prirodnim i tradicionalnim vrijednostima Istre, unaprijediti turističku ponudu, integrirati se u postojeće atrakcije i pružiti trajnu edukaciju o važnosti očuvanja prirode.
Smješten na imanju od 250 000m2, u idiličnom istarskom ambijentu s neponovljivim vizurama mora i Brijunskih otoka, starih gradova Bala, Vodnjana i Rovinja sa jedne strane uz pogled na „Vrata Istre“ – planinu Učku sa druge strane.
Bale – Valle grad/hotel mali slikoviti gradić koji potječe još iz rimskog doba obiluje velikim brojem znamenitosti. U dobro sačuvanoj gradskoj jezgri glavna je znamenitost palača Sorado-Bembo, koja je nedavno obnovljena.  Posjet je uz šetnju starogradskom jezgrom uključivao posjet kaštelu Soardo Bembo sa prezentacijom projekta Bala/grad hotel te posjet multimedijalnom centru Ulika u kojoj je u stalnom postavu muzej dinosaura i ornitološka zbirka sa preko 180 vrsta ptica.
Agroturizam Ograde i ECOmode - imanje smješteno na rubu sela na površini od 13 000 m2. Najveća ljubav vlasnika su životinje, priroda, autohtona gastronomija i poljoprivreda koju vjerno nastoje predočiti i ponuditi svojim posjetiteljima. Uz obilazak agroturizma održana je i prezentacija kriterija koje moraju zadovoljiti smještajni kapaciteti obiteljskog smještaja kako bi dobili ECO markicu - ECOmode program održivog turizma.

12. Dani meda – Pazin Udruga pčelara “Lipa” Pazin organizirala je međunarodnu prodajnu izložbu pčelarske opreme, pčelarskih proizvoda i stručno edukativni skup.

Arhiva

Say yes