Music Player: Off
16°C

Novosti

AVANTURA A LA CARTE : BIOGRADSKA RIVIJERA - CENTAR JADRANA


Avantura a la carte je originalna istraživačko-turistička igra upoznavanja s destinacijom na zanimljiv i zabavan način kroz osobno iskustvo, istraživanje i rješavanje zadataka na terenu.

U karti su izložene mnoge zanimljivosti i znamenitosti pet bisera Centra Jadrana: Biograda na Moru, Pakoštana, Sv. Filip i Jakova, Tkona i Pašmana.

Ovisno o broju riješenja zadataka, dobit ćete prigodne poklone, ostvariti popuste, a možda osvojiti i vrijednu nagradu.

Avantura a la carte je AUTORSKO DJELO PPS destinacije „Biogradska rivijera – centar Jadrana“ počevši od same ideje, dizajna do realizacije u tiskanom obliku.

Cilj ovog projekta je da sadržajno obogati pred i posezonu, te motivirati ljude da obiđu i upoznaju destinaciju i njene znamenitosti.

   

KAKO IGRATI ?

Avantura a la carte čini pet istraživačko – turističkih „misija“. Na pet destinacija Centra Jadrana prolaze se zadaci koje je moguće riješiti jedino na terenu.

Svaka je destinacija označena zasebnom bojom, ima pripadajuću zemljopisnu kartu s označenim lokacijama koje treba obići, kartice s brojem, nazivom i opisom lokacije te zadatkom koji treba riješiti. Lokacije se mogu obilaziti bilo kojim redom.

Rješenje zadatka upisuje se u kućice na dnu svake kartice. Za provjeru točnosti služe već upisana, kontrolna slova.

Poseban tip zadatka su fotokote – mjesta na kojima trebate snimiti fotografiju kao dokaz da ste ih posjetili

 

 RJEŠENJA, POKLONI I NAGRADE

Kada su riješeni svi zadaci na jednoj destinaciji (boji), pravilnim upisivanjem rješenja u križaljku dobit će se završno rješenje te destinacije.

Kao nagradu za deset riješenih zadataka i slikanjem na barem dvije foto karte, zaslužili ste lijep poklon suvenir.

Riješite li pak sve zadatke, predajom ispunjenog kupona i prikazom slika sa foto kota, zaslužili ste vrijednu nagradu.

Nagrade se mogu preuzeti u bilo kojoj Turističkoj zajednici Biogradske rivijere.

Najljepšu nagradu ćete si Avanturom a la carte darovati sami, uživajući i veseleći se istraživanju, otkrivanju i upoznavanju ovog kraja.

 

Arhiva

Say yes