Music Player: Off
16°C

Novosti

27. rujan

ODRŽAN 2. SPRINT TRIATLON

Po lijepom sunčanom vremenu na rivi u Sv.Filip i Jakovu okupilo se oko 20-tak triatlonista spremnih za  2. Sprint triatlon OTOK LJUBAVI i 10 tak djece koja su sudjelovala u Aquatlonu.

Splitski student Liam O'driscool iz Engleske prvi je prošao ciljem drugog po redu Sprint triatlona Otok ljubavi održanog u Sv. Filipu i Jakovu. Mladom Englezu je za 750 metara plivanja, 20 kilometara biciklom i pet kilometra trčanja trebalo 1 sat i 7 minuta.

- Ovo područje, Otok ljubavi koji ima oblik srca i slikovito zaleđe, predivni su, organizacija je bila na nivou, ljudi su jako ljubazni, susretljivi. Vratit ću se ponovno, rekao je šampion Liam.

Pritom je istaknuo kako su ovi dojmovi izuzetan poticaj za daljnje studiranje, ali i lakši put prema novim natjecanjima u ovoj sportskoj godini.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti aktivni sudionik ovog predivnog sportskog druženja u ovom prekrasnom ambijentu, rekao je mladi engleski sportaš koji je oduševljen hranom, čistoćom ovog područja i lijepim djevojkama.

Od žena je najuspješnija bila SANDRA MIHALJEVIĆ iz TK Split s rezultatom 1:33:17.

Od dvije ekipe prijavljene kao štafete uspješnija je bila ona iz Splita u sastavu DAMIR PAVIĆ, KRISTIJAN SINDIK i TOMISLAV MIJATOVIĆ koji su stigli za 1 sat i 15 minuta. Štafeta je kombinacija SPLIT & HUNTERS. U drugoj ekipi sudjelovali su IVAN PIKUNIĆ ( trčanje ), ROKO PELICARIĆ ( plivanje )  iz Sv.Filip i Jakova i ANTE KLANAC ( bicikliranje )  iz Zadra s rezultatom  1 sat i 17 minuta.

Posljednji je stigao najstariji sudionik ARMANDO SPINELLI koji je sudjelovao jedini u kategoriji M70 i dionicu je savladao za nešto manje od 2 sata.

U aquatlonu je najuspješniji bio domaći Mate Vitali, drugi Jakov Mrvičić, a treći  Leo Batur.

Prvih troje u ukupno poretku su uz medalje dobili i poklon bonove sponzora Smit Commerce iz Donjeg Stupnika koji u Sv.Filip i Jakovu imaju apartmane Familly.   

ŠKROKOVPLOV  iz Neviđana sponzor je vožnje Pašmanskim kanalom, a vožnja s rive u Sv.Filip i Jakovu održala se  do otočića Galešnjaka –OTOKA LJUBAVI po kojem je i nazvan Triatlon.

Manifestacija je održana u organizaciji Triatlon kluba Zadar, uz potporu Općine Sv.Filip i Jakov, Zadarske županije, TZ zadarske županije, Udruge Napredak iz Sv.Filip i Jakova, Ilirije d.d. Biograd, hotela Mare nostrum iz Sv.Petra, Smit commerce Donji Stupnik i Škrokoplov iz Neviđana.

Ova manifestacija se uklapa u PPS projekt – Hrvatska 365 čija je zadaća razvoj i produženje turističke sezone.  Vjerujemo da će se ostvariti naš cilj  da će se uz obogaćivanje turističke ponude ova manifestacija postati razlog dolaska u našu destinaciju turista iz Hrvatske i inozemstva u posezoni što ćemo vjerujemo ovom zanimljivom sportsko-turističkom manifestacijom  i postići.

 

Kalelargainfo.hr: http://www.kalelargainfo.hr/odrzan-triatlon-otok-ljubavi-turisticka-i-sportska-promidzba/

Zadarskilist.hr: http://www.zadarskilist.hr/clanci/27092015/triatlon-ce-postati-filipjanski-turisticki-brend

Arhiva

Say yes