Music Player: Off
16°C

Novosti

30. travanj

Završen 15. jubilarni festival cvijeća Zadarske županije

U  organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, pokroviteljstvom Turističke zajednice Zadarske Županije, Zadarske županije, Općine Sv. Filip i Jakov, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede te Hrvatske turističke zajednice, održao se tradicionalni Festival cvijeća zadarske županije od 24 do 26. travnja.
Vikend obojan suncem, lepršavim haljinama, mirisom cvijeća, letu leptira i osmjesima djeteta ispunio je očekivanja organizatora, sudionika i posjetitelja. Aranžeri su prezentirali svoje vizije kroz cvjetne instalacije tako da se moglo uživati u „Cvjetnoj rapsodiji“ Nives Stančin Oros, „Cvitno svitlo“ i „Vjenčani stol“ donose članice udruge Viola Odorata iz Splita, Zadranka Ana Milin odvela je posjetitelje u „Bajkovito vjenčanje“, a učenici PPVŠ Stanko Ožanić na svoj su način predstavili „Krevet od ruža“.

Jedinstvene okuse priče o cviću kao sastavnom dijelu slanih i slatkih jela pripremili su nam udruge Viola Odorata iz Splita i Udruga kuhara Biograd na Moru.

Posjetitelji Festivala istinski su uživali u dječjem glazbenom natjecanju „Najlipši glas Festivala“ u kojem je pod mentorskom palicom njihove profesorice Vedrane Vitali pobjedu odnio Lepold Brzić sa izvedbom „We are the Champions“ grupe Queen u kategoriji solo natjecatelja dok su u kategoriji dueta najbolje bile Veronika Mandić i Veronika Santini sa pjesmom Bruno Mars „Grenade“. U zabavnom programu nastupali su Udruga „Prvi ples“, Plesni studio K2, Udruga IN flux: hip hop te dječji KUD Sv. Roko.
Pod voditeljskom palicom Maria Petrekovića,a predvođeni Pakoškim mažoretkinjama ove godine na 12. korzu sudjelovalo je 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije.
Posljednji dan Festivala obilježile su modne revije mlade zadarske dizajnerice Ane Milin, vlasnice WED studija koja se predstavila sa kolekcijom vjenčanica te dizajnerica Klare Ivanović koja je svoju suradnju sa Srednjom školom za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra prezentirala kroz jedinstvenu reviju.

Na jubilarnom Festivalu cvijeća zadarske županije cvijeće je bilo prezentirano u svim bojama i oblicima, a u sumrak posljednjeg dana Festivala sudionici i posjetitelji su puštanjem svjetlećih lampiona obilježili zatvaranje još jedne, 15. po redu manifestacije.

Arhiva

Say yes