Music Player: Off
9°C

Kalendar događanja 2020.

14. kolovoz
20:30 h

30. susret dalmatinskih klapa

U organizaciji AKU Kuntrata i suorganizaciji općine Sv. Filip I JAkov, 30 susret Dalmatinskih klapa u Sv. Filipu i Jakovu održat će se 14. kolovoza , ispred crkve Sv. Mihovila s početkom u 20,30 h.

Nastupaju samo za ovu priliku ponovno okupljena filipjanska klapa Cantus, ženska klapa Luše Split, muška klapa Kaše iz Dubrovnika te klapa Stine iz Zagreba .
Poseban gost večeri je Joško Ševo,glumac i profesor Akademije dramske umjetnosti , koji će govoriti stihove Ljube Stipišića Delmate.
Ove jubilarne godine zbog epidemiološke situacije tradicionalni susret klapa održava se na primjerenijoj lokaciji i smanjenog broja gostujućih klapa i publike.

15. kolovoz
20:30 h

3. TEATAR BABAC OPEN AIR: Monodrama Govorite li hrvatski?

Monodrama „Govorite li hrvatski“ premijerno je izvedena na blagdan Gospe Lurdske 1994. godine u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu. Joško Ševo na pitanje Govorite li hrvatski? odgovara na najbolji mogući način: stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca.
Joško Ševo cijeli svoj glumački vijek igra na scenama Zagreba, Dubrovnika, Šibenika i Splita.

Budući da nema redovnih brodskih linija koje otok povezuju sa kopnom, 15. kolovoza je organiziran polazak brodom Neviđanka sa velikog mula u Sv. Filipu i Jakovu u 20:30 sati uz zaustavljanje u Turnju u 20:45 sati.

Nakon vožnje Pašmanskim kanalom, brod uplovljava na otok Babac direktno na početak predstave.
Vožnja brodom i kazališna predstava se ne naplaćuju.

Napomena: Zbog poštivanja epidemioloških mjera, broj posjetitelja je ograničen, stoga Vas ljubazno molimo da Vaš dolazak najavite u Turistički ured do petka 14. kolovoza do 20:00 sati kako bi Vam osigurali mjesto. Najava može biti osobno, telefonski: 023 388 631 ili putem emaila: info@sv-filipjakov.hr

Say yes